Ultrazvuk oka

Početna stranica » Ultrazvuk oka

PREGLEDE OBAVLJAJU VRHUNSKI OFTALMOLOZI

Ultrazvuk oka

Ultrazvuk oka i orbite je neinvazivna pretraga koja omogućava da se pomoću visokofrekventnih zvučnih valova izmjeri oko i dobije detaljna slika unutrašnjosti očne jabučice i orbite. Orbita je šupljina u lubanji koja sadrži očnu jabučicu i pomoćne dijelove oka. Obavite bezbolni ultrazvuk oka. Brzo i bez čekanja na termin, u stručnim rukama Dr. Ritz.

Zašto se radi ultrazvuk oka i orbite?

Ultrazvukom mjerimo razne strukture oka radi:

✅ Uspostavljanja dijagnoze

✅ Određivanje jačine leće koja se ugrađuje nakon operacije mrene

A sonda
Služi za mjerenje struktura oka

B sonda
Služi za prikaz i analizu stražnjeg dijela oka koji se radi zamućenja u oku (npr. kod krvarenja u oku ili mrene) ne vidi drugim pregledima, kao i za prikaz prostora iza oka, orbite.

Pregled i rezultati ultrazvuka oka

Ultrazvuk oka ne zahtjeva nikakvu priremu. Pregled traje svega 20ak minuta i potpuno je bezbolan. U sjedećem ste položaju i dobivate kapljičnu anesteziju.

Nakon pretrage možete slobodno voziti (nema širenja zjenica).

AB sken može pokazati strano tijelo u oku, ciste, otekline, ablaciju retine, žlijezde oka i orbite, krvarenja u oku, postojanje tumora u oku i orbiti. U slučaju patološkog nalaza, idemo u daljnju obradu.

Iskustva

Što kažu naši pacijenti

Dr. sc. Liana Ritz

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić rođena je i školovana u Zagrebu gdje je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te specijalizirala oftalmologiju.

Magistrirala je s temom “Usporedna implantacija različitih vrsta intraokularnih leća” a doktorirala s temom “Evaluacija poremećaja funkcije oka nakon liječenja prijeloma orbite”.

Najčešća pitanja

Pregled traje 20-ak minuta i potpuno je bezbolan.

Ovaj pregled ne zahtjeva širenje zenica, tako da se možete voziti bez problema.

Dr. Ritz je među prvima u Hrvatskoj počela raditi s ultrazvukom, završila je međunarodne SIDUO tečajeve, i možete biti sigurni – u najboljim ste rukama!

Ultrazvuk oka obavlja se radi:

  • Uspostavljanja dijagnoze
  • Određivanje jačine leće koja se ugrađuje nakon operacije mrene