Refraktivna ugradnja leće

Početna stranica » Refraktivna ugradnja leće

UGRADNJU LEĆE OBAVLJAJU VRHUNSKI OFTALMOLOZI

Refraktivna ugradnja leće

Ukoliko se želite trajno riješiti dalekovidnosti, kratkovidnosti, astigmatizma i druge probleme s vidom; ako želite eliminirati mogućnost pojave mrene i više nikada ne nositi naočale – rješenje je refraktivna ugradnja leće. Tijekom zahvata, koji se preporučuje osobama starijima od 40 godina, uklanja se prirodna leća i zamjenjuje se umjetnom lećom najveće kvalitete. Uz oporavak od svega nekoliko dana, refraktivna ugradnja leće pruža doživotnu jasnoću vida i slobodu od nošenja naočala ili kontaktnih leća.

U Poliklinici dr. Ritz, ovaj zahvat izvodi stručan oftalmološki  tim koristeći najmoderniju tehnologiju koja osigurava preciznost i sigurnost, te poboljšava kvalitetu života. Doživotan jasan vid sada je moguć uz ovaj jedinstveni i napredni zahvat, dostupan samo u najmodernijim oftalmološkim poliklinikama.

Iskustva

Što kažu naši pacijenti

Dr. sc. Liana Ritz

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić rođena je i školovana u Zagrebu gdje je diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te specijalizirala oftalmologiju.

Magistrirala je s temom “Usporedna implantacija različitih vrsta intraokularnih leća” a doktorirala s temom “Evaluacija poremećaja funkcije oka nakon liječenja prijeloma orbite”.

Najčešća pitanja

Danas se operacije ugradnje leće u suvremenim klinikama izvode ambulantno, dakle pacijent dolazi na zahvat i nakon njega odlazi na kućno liječenje. Operacija je u potpunosti bezbolna, obavlja se u lokalnoj anesteziji kapljicama, a sam zahvat obično traje 15-30 minuta. Radi se rez za ulaz od 2 – 2.75 mm, počisti se sadržaj prirodne leće te se u njenu vrećicu ugradi umjetna intraokularna leća kroz koju osoba gleda do kraja života.

Već sljedeći dan nakon operacije ugradnje leće se primjećuje poboljšanje vidne oštrine, no potpuni oporavak je najbolje uočljiv  7 dana nakon zahvata.

Nakon uklanjanja prirodne leće i ugradnje umjetne intraokularne leće učinak je doživotan, umjetnu leću nije potrebno  mijenjati. Vrlo rijetko se oko umjetne leće stvori reakcija tkiva (fibroza kapsule) koja se lako može ukloniti YAG laser kapsulotomijom.