Pahimetrija

Pahimetrija je važna dijagnostička metoda za određivanje točnosti očnog tlaka i adekvatno liječenje

Što je pahimetrija?

Rožnična pahimetrija je proces mjerenja debljine rožnice.

Mjerenja se upotrebljavaju u različite svrhe te služe prije nekih operativnih zahvata. Debljina rožnice mjeri se spravom koja se zove pahimetar.

Pahimetrija je vrlo važna pri točnosti određivanja očnog tlaka.

Debljina rožnice je vrlo važna jer može zamaskirati točnu vrijednost očnog tlaka, a time i zamaskirati postojanje glaukoma. Može se dogoditi da pacijenti imaju povišen očni tlak, a ne dobivaju terapiju i obrnuto.

Kako izgleda pregled?

Pahimetrija je jednostavan i bezbolan pregled. Nakon kapanja, na rožnicu oka se nježno prisloni sonda koja mjeri debljinu rožnice.

Procedura traje oko jedne minute, za oba oka.

Uz pomoć takvih mjerenja, naš oftalmolog može ustanoviti pravu vrijednost Vašeg tlaka i napraviti plan liječenja koji odgovara Vašem stanju.

pahiimetrija

Dijagnoza glaukoma

Pahimetrija pomaže kod dijagnostike glaukoma jer mjeri debljinu rožnice koja utječe na očni tlak. Samim time ona pomaže u postavljanju dijagnoze glaukomske bolesti. Glaukoma ima više vrsta, o kojima ovisi i terapija.

Rezervirajte svoj termin i posjetite nas u poliklinici u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

Što klijenti kažu o nama?

Preporučam svima, stručna doktorica, vedra duha i divnog osmijeha! Svo osoblje za pet!"
Katica
Doktorica je izrazito ljubazna i stručna. Za svaku preporuku. Došla sam na pregled 15 minuta ranije i bila sam na redu u roku 5 minuta."
Martina
Sve pohvale na tim. Pregled stručan, a ono najvažnije što termin dobijete u roku od 10 dana što se preko uputnice čeka 10 mjeseci."
Ankica