Dr. Evgenija Perevoznikova

Oftalmolog

Dr. Evgenija Perevoznikova diplomirala je na Medicinskom fakultetu Chelyabinsk State Medical Academy, Rusija. U rujnu 2012. godine započela je specijalizaciju iz oftalmologije na Odsjecima za oftalmologiju Južnouralskog državnog medicinskog sveučilišta, a specijalistički ispit položila 2014. godine.
Radila je kao pomoćnik doktora u privatnom medicinskom centru, a zatim kao medicinska sestra na odjelu za intenzivnu njegu 2010. – 2011. te kao sestra u Odjelu hitne oftalmologije i očnih ozljeda (2012.-2014.).

Bila je zaposlena na Odjelu za oftalmologiju Gradske kliničke bolnice br. 6 u Čeljabinsku, a od siječnja 2016. radila je na Odjelu za oftalmologiju kirurške bolnice na mjestu voditelja Odjela za oftalmologiju – oftalmologa Državne proračunske ustanove za zdravstvo regija Tyumen, “Bolnica br. 4, grad Ishim”. Tamo je bila glavni kirurg-oftalmolog za južni dio Tjumenjske regije. Uz inozemnu stručnu spremu položila je stručni ispit u Hrvatskoj 27. rujna 2018. Dana 3. prosinca 2018. započela je specijalizaciju iz oftalmologije i optometrije u KBC-u Zagreb, a od 1. travnja 2019. nastavila pod mentorstvom prof. Nikica Gabrić u Klinici Svjetlost. Nakon toga ponovno se vraća u KBC Zagreb te je od svibnja vrijedni član Poliklinike Dr. Ritz.