Avastin injekcije u oko

Dođite već danas na svoju injekciju Avastina kod iskusne dr. Ritz

Naruči se za pregled

Avastin injekcije u oko

Dođite već danas na svoju injekciju Avastina kod iskusne dr. Ritz

Što je Avastin?

Avastin je lijek koji se daje kao injekcija, a služi za liječenje vlažne forme makularne degeneracije oka (AMD).

Avastin je tvorničko ime lijeka koji djeluje na novonastale krvne žile u stražnjem dijelu oka. Te žile su loše kvalitete jer su propusne, pa uzrokuju u makuli oteklinu zbog koje nastaje gubitak vida.

Postoji i drugi lijek sa istom svrhom kao Avastin. Zove se Lucentis. Istraživanja su pokazala da su oba lijeka učinkovita u usporavanju gubitka vida.

Svrha Avastina

Avastin injekcije u oko se daju radi liječenja brojnih očnih simptoma:

  • Vlažna forma makularne degeneracije (AMD)
  • Oteklina u makuli (makularni edem)
  • Dijabetična retinopatija
  • Tromboza retinalne vene

Avastin injekcije u oko primjenjuju se za liječenje vlažnog oblika makularne degeneracije (bolesti žute pjege), kako bi spriječila rast loših krvnih žilica u oku (makuli oka).

Djelovanje Avastina

Avastin blokira rast ‘loših’ novostvorenih krvnih žila u makuli, dio unutrašnje očne ovojnice koji je zadužen da sliku koju vidite pretvori u signale koji putuju prema mozgu.

S obzirom da rast novih krvnih žila uzrokuje faktor rasta koji se zove VEGF faktor, lijekovi koji blokiraju njegovo djelovanje se zovu anti-VEGF lijekovi.

Zahvat

Injekcija Avastina u oko aplicira se ambulantno.

Nakon što se okolina oka očisti da se spriječi infekcija, oko se nakapa anestetikom. Lijek se injicira u bijeli dio oka vrlo tankom iglom. Samu iglu ni ne vidite i jedva ju osjetite.

Nakon zahvata
Mogu se javiti crvenilo oka, bol u oku, osjetljivost na svjetlost, zamućenje vida. Ako se pojavi par dana nakon primanja injekcije, potrebno je javiti se oftalmologu.

Ponavljanje zahvata
Ovisno o kliničkoj slici Vaše bolesti, injiciranje Avastina se mora ponavljati više mjeseci. Ponekad se terapija mijenja i kombinira s drugim lijekovima, u svrhu poboljšanja Vašeg vida.

Ne čekajte s liječenjem makularne degeneracije, primite svoju injekciju Avastina već danas!

Dogovorite termin za svoju injekciju Avastina u Poliklinici Ritz.

Ako vam je potrebna injekcija, nazovite nas već danas. Posjetite nas u poliklinici u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

Obratite nam se s povjerenjem, rezervirajte pregled s dr. Ritz već danas, putem telefona +385 91 400 5432 ili mailom info@dr-ritz.com.