Botox

Ispeglajte svoje bore i zategnite lice. U sigurnim rukama dr. Ritz i Botox je siguran.

Naruči se za pregled

Botox

Ispeglajte svoje bore i zategnite lice. U sigurnim rukama dr. Ritz i Botox je siguran.

Iskusite na svojoj koži efekte pomlađivanja koje daje Botox.

Saznajte zašto je Botox najpopularniji estetski tretman na svijetu. Pridružite se milijunima žena i muškaraca koje oduševljevaju rezultati i brzina djelovanja Botoxa.

Za zategnuto, ne ukočeno lice, prepustite se u sigurne ruke dr. Ritz.

botox Zagreb

Je li Botox za mene?

Kada ste se zadnji puta dobro nasmijali?
Nadamo se danas!
Je li Vas netko možda već i naljutio, pa namršteni čitate ove redove?

Eh, to je život, red smijeha, red ljutnje, red suza.
I tako u krug.

I dok tako s osmijehom ili brigama na licu
kročite kroz život, Vaše bore polako,
ali sigurno produbljuju svoj trag na vašem licu.

Smeta li Vam nešto od sljedećeg:

 • Vodoravne bore na čelu
 • Bore oko očiju kada se smijete
 • Bore od mrštenja
 • Izgledate li ljuto ili umorno zbog bora između obrva
 • Čini vam se da su vam kapci ili obrve asimetrični

Iako bore možda odaju zrelost i iskustvo, čine nas starijima, a to želimo spriječiti.

Razmišljate li o Botoxu, ali Vas je strah?

Je li bolno? Koliko traje zahvat?

I to nije sve…

Sigurno Vam nije svejedno tko ubrizgava Botox u Vaše lice?

I kolika je cijena.

Vjerujte nam, niste sami. S obzirom na brojne oprečne informacije o Botoxu kojima smo preplavljeni, želimo pronaći stručnjake kojima možemo vjerovati.

Dobro došli u Polikliniku dr. Ritz. Na pravome ste mjestu.

Star, mlad, muško ili žensko - Botox je za svakoga tko ima boru koja se može tretirati.

Botox kao lijek, nikako otrov!

Vrlo je bitno naglasiti da Botox NIJE nikakav otrov, kao što ga neki vole nazivati.

Botox se u početku koristio u oftamologiji kao lijek protiv blefarospazme - bolest kod koje su vjeđe jako stisnute i teško se otvaraju. Za to stanje lijek se uporno tražio od 15. st, a pronađeno je tek prije 40 g. u Botoxu. U liječenju te bolesti, slučajno je otkrivena zanimljiva nuspojava - Botox ‘pegla bore’.

Danas je primjena Botoxa postala zlatni standard u estetskim tretmanima lica i vrata.

Osim što uspješno pegla bore, Botox se koristi u medicinske svrhe. Neurolozi ga u djece i odraslih koriste za tretiranje migrene, cerebralne paralize, a oftamolozi u liječenju strabizma i blefarospazme.

Kako djeluje Botox

Botox se injekcijom ubrizgava direktno u mišić koji s vremenom čini bore. Botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću pa se oni s vremenom opuštaju, a koža koja ih prekriva se zateže i zaglađuje. Na taj se način uklanjaju bore.

botox zagreb dr. Ritz

Kako biste dobili prirodan, a ne zamrznut izgled, mišić u koji se injektira Botox se djelomično paralizira. Na taj način ostaje dovoljno pokretan.

botox kod dr. Ritz

Dr. Liana Ritz

"Tretman Botoxom treba biti modificiran prema "uzroku" bora, snazi mišića i kvaliteti kože"

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., oftalmolog

Oduševite se rezultatima Botoxa

Već nakon prvog tretmana, rezultati su vidljivi u svega tri dana, Botox tretira:

 • Uklanja sitne i duboke bore
 • Poboljšava konturu lica i očiju
 • Slučajevi asimetrije kapka i obrva
 • Podiže obrve
 • Bore na čelu
 • Bore između obrva
 • Bore na uglovima i oko očiju

Tajna je u doziranoj i stručnoj primjeni Botoxa na mjestima koja želite korigirati, bez da itko primijeti da ste ‘nešto’ radili.

Tko radi tretman?

Prvi korak prema tretmanu Botoxom je pronaći iskusnog liječnika kojem možete vjerovati.

Dr. Ritz je oftamološki kirurg i specijalist za estetiku lica, koja stručno i dozirano Botoxom tretira na tisuće klijenata.

Dr. Ritz koristi Botox kao kozmetičko sredstvo za ravnanje bora, koji je odobren od strane Američke agencije za hranu i lijekove i sigurno opušta mišić u koji se injektira.

Uz dugogodišnje iskustvo Botoxom i pozitivnim rezultatima mnogih pacijenata, možete biti sigurni da ste u pravim rukama.

botox dr. Ritz

Dr. Liana Ritz

Zašto naši klijenti biraju dr. Ritz:

Doktorica je oftamološki kirurg i specijalist za estetiku lica

"Dr. Ritz je oftalmolog kirurg s dugogodišnjim iskustvom, stoga vrsno raspolaže znanjem i sigurnošću kada se radi o "diranju" ičega vezanog uz i oko očiju, tamo gdje je koža najosjetiljivija. Naprosto se ne bih usudila ići bilo gdje drugdje. Uvijek i samo kod dr. Ritz."

Želim zategnuto, ne zamrznuto LICE

U tri godine redovnih tretmana pomlađivanja kod Dr. Ritz, nikad nisam izašla iz njene ordinacije izgledajući poput klona, neprirodna, napumpana ili da iz profila izgledam poput likova iz crtića. Meni je osobno uvijek bilo najbitnije izgledati svježe, ali na način da nitko (posebno moja mama, a to mi je najbolje mjerilo, jer iako sad već imam 41 godinu, nekako ne želim da ona sve zna :)) prstom ne može uprijeti i reći - aha, vidim da si nešto radila!

U sigurnim rukama dr. Ritz - oftamološkog kirurga i specijalista za estetiku lica, tretman Botoxom je siguran tretman koji Vam se stručno i dozirano aplicira u lice.

Dođite na Vaš prvi pregled, besplatno je

U našoj poliklinici možete doći na besplatni prvi pregled i konzultirati se o Botoxu s dr. Ritz, specijalistom za estetiku lica. Doktorica Ritz će pregledati Vaše lice kako bi utvrdila koliko je elastično i kakve su Vam facijalne ekspresije.

Sukladno Vašim željama i stanju Vašeg lica, dr. Ritz će Vas savjetovati je li Botox pravo rješenje za Vas, koje područje bi trebalo tretirati i postoje li neki drugi tretmani koji se preporučaju u kombinaciji s Botoxom.

besplatni pregled botox dr. Ritz

Besplatni pregled

Na besplatnom pregledu s dr. Ritz - oftamološkim kirurgom i specijalistom za estetiku lica, saznajte koja bi za Vas bila idealna preporuka tretmana za pomlađivanje vašeg lica.

Botox i dermalni fileri u paru čine čuda

Botox ne postiže efekt zaglađene kože na isti način kao dermalni fileri, naglašava dr. Ritz. Uloga Botoxa je da zamrzne grčenje mišića i tako izbriše bore, kod dermalnih filera ukočenja nema, jer mišići slobodno rade.

I dok Botoxom opuštamo mišiće koji s vremenom formiraju bore, dermalnim filerima bore popunjavamo.

botox postupak kod dr. Ritz

Botox kod Dr. Liane Ritz

"Upravo iz razloga što Botox i dermalni fileri ne funkcioniraju na isti način niti se koriste za ista područja, mnogi naši klijenti biraju kombinaciju oba proizvoda tijekom jednog tretmana – na taj se način postižu izvanredni rezultati te lice izgleda znatno mlađe i svježije."

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., oftalmolog

Ako se bojiš igle, zažmiri i preskoči ovaj dio

Botox se injektira vrlo tankom iglom u područja koja ste usuglasili za tretiranje. Samo ubrizgavanje traje svega nekoliko minuta, ovisno o području na koje se ubrizgava Botox.

Botox koji koristimo u našoj poliklinici kao kozmetičko sredstvo za ravnanje bore odobren je od strane FDA - Američke agencije za lijekove i hranu te sigurno opušta mišić u koji se injektira.

Prije tretmana poželjno je temeljito očistiti lice i ukloniti svu šminku s područja koje tretiramo.

Bol

Zamislite štipanje kože ili čupanje obrva - takav je osjećaj kod ubrizgavnja Botoxa. Za vrijeme tretmana možete osjetiti nelagodu, koja je neznatna i kratko traje.

Anestezija

Dodatna anestezija uglavnom nije potrebna.

Botox oporavak i nuspojave

Oporavka nakon tretmana Botoxom praktički nema, jer se odmah nakon možete vratiti na posao ili drugu aktivnost.

5 "Nemojte" za siguran Botox oporavak

Kako biste rezultatima bili zadovoljni i sigurni, prepučamo nekoliko mjera opreza.

 1. Nemojte dirati tretirano područje 2 do 3 sata nakon tretmana,
 2. Nemojte konzumirati veće količine alkohola 24 sata nakon zahvata,
 3. Nemojte vježbati 24 sata nakon zahvata,
 4. Nemojte masirati lice i izbjegavajte kozmetičko čišćenje lice ili pretjerano pritiskanje tretiranih područja tjedan dana nakon zahvata. Također, izbjegavajte podvodno ronjenje, kao i nošenje zaštitnih kaciga za motor,
 5. Nemojte spavati na strani lica na kojoj ste obavljali tretman noć nakon zahvata.

Botox nuspojave

Težih nuspojava u tretmanu Botoxom nema. U rijetkim slučajevima može se pojaviti alergijska reakcija, koja se manifestira tijekom tretmana u vidu nateknuća tretiranog područja.

Kako bi se spriječila eventualna pojava masnica, Dr. Ritz koristi kockice leda na način da ledom blago prolazi tretiranim područjem.

Rezultat i trajanje

Vidljiv već nakon 3 dana, a Botox traje 3 do 4 mjeseca. Tada biste mogli osjetiti kako su tretirani mišići potpuno pokretljivi, pa preporučamo ponoviti tretman.

Tretman botoxom nije bolan, ali to je individualna stvar zar ne? Traje 3-5 minuta - ispeglajte svoje borice u pauzi za ručak!

Botox iskustva

"Na Botox sam se odlučila na preporuku prijateljice. Zbog mojih dubokih bora na čelu, doktorica se složila da je Botox najbolje riješenje za mene. Tretman je prošao vrlo brzo, bez ikakve boli i komplikacija, a rezultati su bili vidljivi odmah. Izgledala sam zaglađenije i mlađe, jednostavno bolje. Osoblje poliklinike me fasciniralo profesionalnošću, znanjem, stručnošću i ugodnom atmosferom (kao da sam doma u svom dnevnom boravku). Sve pohvale cijelom timu dr. Ritz."

Vedrana G.

botox postupak kod dr. Ritz

Poklonite si tretman Botoxom

Iako starenje ne možemo zaustaviti, koristeći vrhunsku tehnologiju i znanje, možemo usporiti znakove starenja i pobrinuti se da vaša koža lica bude svježija i glađa, a vi sretni i lijepi!

Obratite nam se s povjerenjem, rezervirajte pregled s dr. Ritz već danas, putem telefona +385 91 400 5432 ili mailom info@dr-ritz.com.

Osjećajte se zadovoljno u svojoj koži, a ljubomornim prijateljicama tiho šapnite: Botox kod dr. Ritz.