Stražnji segment

Najnoviji laser za fotokoagulaciju

Što je stražnji segment oka?

Stražnji segment oka odnosi se na dio oka koji leži iza leće i uključuje staklasto tijelo, mrežnicu, žilnicu i vidni živac. Ovaj dio oka od vitalne je važnosti za pravilnu obradu svjetlosnih signala koji dolaze iz vanjskog svijeta i omogućuju nam vid.

Simptomi problema sa stražnjim segmentom oka

Poteškoće sa stražnjim segmentom oka mogu uzrokovati razne simptome. Neki od najčešćih uključuju:

 1. Zamućenje vida.
 2. Pojava plutajućih čestica ili “mušica” pred očima.
 3. Sjenke ili tamne mrlje u vidnom polju.
 4. Neočekivani blicovi svjetlosti.
 5. Izobličenje ili valovitost ravne linije.
 6. Nagli gubitak vida.

Liječenje problema sa stražnjim segmentom oka

U našoj klinici nudimo napredne metode liječenja problema sa stražnjim segmentom oka. Posebno smo ponosni na naš novi laser za fotokoagulaciju. Laserska fotokoagulacija je metoda koja se koristi za tretiranje određenih oboljenja mrežnice, poput dijabetičke retinopatije ili rupture mrežnice. Ovaj postupak uključuje upotrebu lasera za stvaranje malih ožiljaka na mrežnici, što pomaže u zaustavljanju ili smanjenju curenja krvnih žila.

Uz ovu naprednu tehnologiju, možemo pružiti brže, učinkovitije i manje invazivno liječenje pacijentima koji imaju problema sa stražnjim segmentom oka. Ako primijetite bilo koji od gore navedenih simptoma, preporučujemo da nas odmah kontaktirate kako bismo vam mogli pružiti najbolju moguću skrb.

Što klijenti kažu o nama?

Preporučujem usluge Poliklinike Ritz svima. Dr. Liana je vrlo stručna, uvijek vedrog duha i prekrasnog osmijeha! Rad cijelog osoblja je za čistu peticu!
Katica
Doktorica Liana Ritz je izrazito ljubazna i stručna. Za svaku preporuku. Došla sam na pregled 15 minuta ranije i bila na redu u roku od 5 minuta.
Martina
Sve pohvale na tim Poliklinike Ritz. Pregled je obavljen stručno, a termin dobijete u roku od 10 dana dok se na njega preko uputnice čeka 10 mjeseci!
Ankica

Prednosti Iridex lasera

Iridex laser jedan je od vodećih instrumenata u oftalmologiji, posebno kada je riječ o tretmanima stražnjeg segmenta oka. Njegove brojne prednosti uključuju:

 1. Preciznost: Iridex laser omogućava iznimno precizne tretmane, ciljajući točno određena područja mrežnice bez oštećenja okolnog tkiva.
 2. Fleksibilnost: Uređaj je prilagodljiv za različite postupke, što ga čini idealnim za različite potrebe pacijenata.
 3. Manje bolno: Za razliku od nekih drugih metoda, tretmani s Iridex laserom često su manje bolni, što rezultira ugodnijim iskustvom za pacijente.
 4. Brži oporavak: Pacijenti često iskuse brži oporavak nakon tretmana s Iridex laserom u usporedbi s tradicionalnim metodama.
 5. Sigurnost: Iridex laser je poznat po svojoj sigurnosti, s minimalnim rizikom od komplikacija.
 6. Učinkovitost: U mnogim slučajevima, Iridex laser nudi superiorne rezultate u usporedbi s drugim metodama liječenja.
 7. Smanjenje potrebe za invazivnim zahvatima: U mnogim slučajevima, tretmani s Iridex laserom mogu smanjiti ili eliminirati potrebu za invazivnijim kirurškim zahvatima.

Uz sve ove prednosti, Iridex laser predstavlja revolucionarni korak naprijed u liječenju oftalmoloških stanja. Ako razmišljate o liječenju ili imate dodatnih pitanja o Iridex laseru, slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

AKO IMATE BILO KOJI OD NAVEDENIH SIMPTOMA, NAZOVITE NAS VEĆ DANAS NA 091 400 5432.