slab vidImala sam nedavno pacijenta (mladi umirovljenik) koji je došao do nas u Polikliniku radi slabog vida. Njegov vid na tjednoj bazi osjetno je slabio. Prije dolaska u polikliniku bio je u optici na pregledu kod optometriste gdje mu je određena dioptrija. Nakon što je tamo podigao nove naočale s foto staklima i dalje mu je vid bio slabiji. Više nije mogao gledati televiziju, čitati, raditi na računalu… uvelike mu se otežavao život.

Gospodin je dugogodišnji korisnik naočala i uvijek bi mu nova dioptrija riješila problem, ali ne i ovog puta. Nakon što je žalostan došao u našu polikliniku po drugo mišljenje, misleći da mu je određena kriva dioptrija otkrili smo da se zapravo radi o mreni. Mrena se kod njega povećavala tolikom brzinom da je  praktički na tjednoj bazi mogao osjetiti slabljenje vida. Gospodina Branka nitko nije upozorio da bi mogao imati mrenu, niti je njemu to palo na pamet.  

operacija sive mreneNakon operacije mrene na oba oka on više ne mora nositi naočale a kvaliteta njegova života podigla se u svega nekoliko dana.

Stoga, svi koji osjetite naglo oslabljenje, zamućenje vida ili ako imate osjećaj da se vaša dioptrija ubrzano mijenja – vrijeme je da posjetite oftalmološku polikliniku kako bi otkrili točno o čemu se radi te na vrijeme isključili mogućnost mrene, bolesti oka ili oštećenje živca. Na taj način ćete se osigurati da ne bacate novac na naočalna stakla koja vam na kraju neće pomoći.