PRP metoda pomlađivanja lica

PRP metoda pomlađivanja lica

Iako je ova metoda najprije korištena u medicini za tretiranje sportskih ozljeda tj. u svrhu bržeg zacjeljivanja rana, nije trebalo proći puno vremena da je se počne koristiti i u estetske svrhe.

Plazma obogaćena trombocitima (Platelete Rich Plasma – PRP) ili, kako joj amerikanci tepaju – Vampirski facelift, zvuči pomalo zastrašujuće i pomalo zločesto, no zapravo tome nije ni blizu. Da, koristi se vlastita krv pacijenta, ali samo da bi se ista centrifugirala kako bi se iz nje izvukli trombociti, matične stanice i faktori rasta. Tada se oni s plazmom i najtanjom iglicom koriste baš u svrhu kao i derma fileri – za postizanje mlađeg izgleda i “peglanje” bora.

PRP (Platelet Rich Plasma – plazma bogata trombocitima) je terapija pomlađivanja kože trombocitima, matičnim stanicama i faktorom rasta iz krvi. Plazma potiče proizvodnju kolagena i krvnih žila čime se obnavlja i regenerira oštećena koža, usporavaju i poništavaju znakovi starenja kože. Ona postaje voluminoznija, elastičnija, glađa. Smanjuju se bore i poboljšava boja i debljina kože na licu, vratu, dekolteu i šakama. Dolazi do smanajivanja ožiljaka od akni i poticanja rasta kose.

Sam je postupak vađenja epruvete krvi osobe koja se podvrgava tretmanu bezbolan, jer koriste se najtanje igle. Centrifugom se dobija proizvod koji sadrži visoku koncentraciju trombocita u maloj količini plazme, sedam glavnih faktora rasta te veliki broj matičnih stanica – sve te komponente služe pomlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože, a na potpuno prirodan i siguran način.

Dugoročno se PRP-om stimuliraju mehanizmi pomlađivanja i regeneracije kože, a time se stvara kolagen te ubrzava metabolizam u tretiranoj regiji. Tako koža tijekom vremena postaje čvršća, elastičnija, lice izgleda odmorno i svježe. Ovom se metodom istovremeno mogu tretirati lice, vrat, dekolte. Budući da se koristi vlastiti prirodni materijal, nema mogućnosti infekcije niti nuspojava. Nakon tretmana možete eventualno biti malo natečeni na tretiranim područjima, uz koju manju modricu, ali takve će nuspojave vrlo brzo nestati. Također, nema restrikcija oko korištenja šminke – možete nastaviti svoj život kao da ništa nije bilo.

Ova metoda, osim u estetskoj medicini, uspješno se koristi i u području stomatologije, sportske medicine, ginekologije i drugih grana medicine

Tretman se izvodi brzo i jednostavno. Sastoji se od uzimanja male količine venske krvi koja se potom centrifugira i miješa aktivatorom procesa ili hijaluronskom kiselinom. Tako priređena plazma se nježnim ubodima aplicira u kožu.

Rezultati su vidljivi odmah, a potpuni efekt nastaje tijekom sljedećih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena i elastina.

Za najbolje rezultate preporučuju se tri tretmana. Drugi se radi nakon 4 – 6 tjedana od prvog, a treći također nakon 4 – 6 tjedana (od prethodnog).

Kontrola je nakon 6 mjeseci te nakon godinu dana. Učinci tretmana mogu trajati do dvije godine.

Odgovori