Ultrazvuk oka

Preglede obavljaju vrhunski oftalmolozi

Obavite bezbolni ultrazvuk oka. Brzo i bez čekanja na termin, u stručnim rukama Dr. Ritz

Što je ultrazvuk oka i orbite?

Ultrazvuk oka i orbite je neinvazivna pretraga koja omogućava da se pomoću visokofrekventnih zvučnih valova izmjeri oko i dobije detaljna slika unutrašnjosti očne jabučice i orbite. Orbita je šupljina u lubanji koja sadrži očnu jabučicu i pomoćne dijelove oka.

Zašto se radi ultrazvuk oka i orbite?

Ultrazvukom mjerimo razne strukture oka radi:

  • Uspostavljanja dijagnoze
  • Određivanje jačine leće koja se ugrađuje nakon operacije mrene

A sonda
Služi za mjerenje struktura oka

B sonda
Služi za prikaz i analizu stražnjeg dijela oka koji se radi zamućenja u oku (npr. kod krvarenja u oku ili mrene) ne vidi drugim pregledima, kao i za prikaz prostora iza oka, orbite.

Pregled

Ultrazvuk oka ne zahtjeva nikakvu priremu. Pregled traje svega 20ak minuta i potpuno je bezbolan. U sjedećem ste položaju i dobivate kapljičnu anesteziju.

Nakon pretrage možete slobodno voziti (nema širenja zjenica).

Rezervirajte svoj termin i posjetite nas u Poliklinici u Kranjčevićevoj u Zagrebu.

liana ritz

Rezultati ultrazvuka oka

AB sken može pokazati strano tijelo u oku, ciste, otekline, ablaciju retine, žlijezde oka i orbite, krvarenja u oku, postojanje tumora u oku i orbiti. U slučaju patološkog nalaza, idemo u daljnju obradu.

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., oftalmolog

Što klijenti kažu o nama?

Preporučam svima, stručna doktorica, vedra duha i divnog osmijeha! Svo osoblje za pet!"
Katica
Doktorica je izrazito ljubazna i stručna. Za svaku preporuku. Došla sam na pregled 15 minuta ranije i bila sam na redu u roku 5 minuta."
Martina
Sve pohvale na tim. Pregled stručan, a ono najvažnije što termin dobijete u roku od 10 dana što se preko uputnice čeka 10 mjeseci."
Ankica

Dr. Ritz je među prvima u Hrvatskoj počela raditi s ultrazvukom, završila je međunarodne SIDUO tečajeve, i možete biti sigurni - u najboljim ste rukama!