Glaukom

Preglede obavljaju vrhunski oftalmolozi

Glaukom polako, ali sigurno oštećuje Vaš vid, a može dovesti i do sljepoće. Zaštite svoje oči od glaukomskog oštećenja na vrijeme.

Što je glaukom oka?

Glaukom je bolest koja polako dovodi do oštećenja vidnog živca. Na taj način oštećuje vidno polje, a u konačnici može dovesti i do sljepoće.

Glaukom - oštećuje vezu između oka i mozga

Naše oko povezano je s mozgom uz pomoć očnog živca. Zbog glaukoma živčane stanice i vlakna postepeno odumiru. Veza između mozga i oka je oštećena, pa do mozga dopire samo svjetlost, ali ne i vidne informacije.

Simptomi glaukoma

Simptomi glaukoma javljaju se postepeno i neprimjetno, a traju godinama.

Rani simptomi glaukoma oka:

  • Smetnje u kolornom vidu
  • Smetnje kontrasnog vida
  • Smanjena adaptacija na tamu

Kada postanete svjesni defekta vidnog polja, bolest je već u uznapredovaloj fazi. Vidno polje može biti teško oštećeno, a da je vid još uvijek sačuvan!

Glavna tri simptoma:

  • Oštećenje očnog živca
  • Povišen očni tlak
  • Smanjeno vidno polje

ZAŠTITE SVOJ VID OD GLAUKOMSKOG OŠTEĆENJA NA VRIJEME. DOĐITE NA REDOVNI I KOMPLETNI OČNI PREGLED U POLIKLINIKU DR. RITZ.

liana ritz

Zašto je važno na vrijeme otkriti glaukom?

OTKRIVANJE GLAUKOMA U RANOJ FAZI JE OD PRESUDNE VAŽNOSTI ZA LIJEČENJE GLAUKOMA. PACIJENTI NISU UOPĆE SVJESNI SIMPTOMA GLAUKOMA, JER IH U POČETKU, NA ŽALOST - NITI NEMA. ZBOG TOGA JE, RADI PREVENCIJE GLAUKOMA VRLO VAŽNO OTIĆI NA REDOVITI PREGLED VAŠIH OČIJU JER GLAUKOM JE DRUGI NAJČEŠĆI UZROK SLJEPOĆE U SVIJETU. ČESTO JE POVEZAN S POVIŠENIM OČNIM TLAKOM, POLAKO RAZARA VID I POTREBNO GA JE RANO PREPOZNATI I PRAVOVREMENO LIJEČITI.

Dr. sc. Liana Ritz Mutevelić, dr. med., oftalmolog

Što klijenti kažu o nama?

Preporučam svima, stručna doktorica, vedra duha i divnog osmijeha! Svo osoblje za pet!"
Katica
Doktorica je izrazito ljubazna i stručna. Za svaku preporuku. Došla sam na pregled 15 minuta ranije i bila sam na redu u roku 5 minuta."
Martina
Sve pohvale na tim. Pregled stručan, a ono najvažnije što termin dobijete u roku od 10 dana što se preko uputnice čeka 10 mjeseci."
Ankica

GLAUKOM

AKO IMATE NEKE OD RIZIČNIH FAKTORA I IMATE VIŠE OD 35 GODINA, PREPORUČAMO TESTIRANJE NA GLAUKOM SVAKIH JEDNU DO DVIJE GODINE, KAKO BISTE NA VRIJEME OTKRILI MOGUĆI NEŽELJENI GLAUKOM..