Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca

Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca

Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca. Neovisno prate li nastavu u školskoj klupi ili online.

vid kod dijeceJeste li znali da 80 posto od onoga što od djece očekujemo da nauče u učionici i izvan nje zahtijeva dobar vid? Stoga, ako vaše dijete ima problem s vidom koji nije detektiran i korigiran puno će teže pratiti školske zadatke i teže ih svladati. Broj djece koja razvijaju kratkovidnost (miopiju) raste brže nego ikad. Sve je veći broj djece koja kratkovidnost razvijaju u vrlo ranoj dobi.

Zašto je to problem?

Djeca koja postaju kratkovidna vrlo rano u životu imaju tendenciju pogoršanja i napredovanja kratkovidnosti koja se nastavlja tijekom djetinjstva – i to ih stavlja u znatno veći rizik od vrlo ozbiljnih i potencijalno prijetećih stanja vida kasnije u životu, uključujući mrenu, glaukom i odvajanje mrežnice.

Pregled vida najbolji je način kako procjeniti rizik od miopije kod vašeg djeteta. Jer kad se rano otkrije mogu se poduzeti mjere suzbijanja kratkovidnosti i usporiti napredovanje miopije te smanjiti rizik djeteta od ozbiljnih očnih problema kasnije u životu.

Kompletan godišnji pregled vida, dakle, jedini je način da osigurate da vaše dijete vidi jasno i ugodno kako bi uspjelo u školi. To je i jedini način da sa sigurnošću znate mogu li vaša djeca dobro svladati i razne sportske i druge aktivnosti.

Odgovori