Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca

Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca

Odličan vid više je nego potreban za svakog školarca. Neovisno da li nastavu prate u školskoj klupi ili online.

vid kod dijeceNe znam jeste li znali ali 80 posto od onoga što od djece očekujemo da nauče u učionici i izvan nje zahtijeva dobar vid? Stoga, ukoliko dijete ima problem na tom polju koji nije uočen i korigiran  i školske zadatke puno teže će savladati. Broj djece koja razvijaju kratkovidnost (miopiju) raste brže nego ikad. Danas je sve je veći broj djece koja kratkovidnost razvijaju u vrlo ranoj dobi.

 

Zašto je to problem?

Djeca koja postaju kratkovidna vrlo rano u životu, imaju tendenciju pogoršanja i napredovanja kratkovidnosti koje se nastavljaju tijekom djetinjstva – i to ih stavlja u znatno veći rizik od vrlo ozbiljnih i potencijalno prijetećih stanja vida kasnije u životu, uključujući mrenu, glaukom i odvajanje mrežnice.

Pregled vida najbolji je način za procjenu rizika od miopije kod vašeg djeteta. Kad se rano otkrije, mogu se poduzeti mjere suzbijanja kratkovidnosti za usporavanje napredovanja miopije i smanjenje rizika djeteta od ozbiljnih očnih problema kasnije u životu.

Kompletan godišnji pregled vida je jedini način da osigurate da dijete vidi jasno i ugodno kako bi uspjelo u školi. To je i jedini način da sa sigurnošću znate da li djeca također dobro vide sportske i druge aktivnosti.

Leave a Reply