Blefaroplastika – najprofinjeniji način poboljšanja pogled

Blefaroplastika – najprofinjeniji način poboljšanja pogled

VREĆICAMA NIJE MJESTO OKO OČIJU

Oči su često smatrane ogledalom duše jer odražavaju ono što osoba misli i osjeća. Često su i jedno od prvih područja na kojima se osjete znakovi starenja, od tamnih vrećica ispod očiju i bora, do vrećastih i padajućih kapaka. Kirurgija vjeđa ili blefaroplastika je dizajnirana upravo za uklanjanje viška kože, mišića i, ako je potrebno, omlohavljenih masnih jastučića, omogućujući dojam osvježenog i pomlađenog lica. Zbog toga je, kao i dugoročnih rezultata, blefaroplastika danas najčešće izvođena i najprofinjenija estetska operacija na licu. Spada u male i vrlo efikasne estetske zahvate te je u rukama iskusnog estetskog kirurga bez većeg rizika za pacijenta.

Estetska dobrobit blefaroplastike nam je poznata – nakon blefaroplastike pogled se otvara, a prirodna ljepota očiju dolazi do izražaja – međutim, ono što je manje poznato je funkcionalna dobrobit koju blefaroplastika donosi. Zahvat ne ublažava samo znakove starenja oko očiju, već i unaprjeđuje općenito funkcioniranje očiju i područja oko očiju.

BLEFAROPLASTIKA UNAPRJEDUJE VID

Blefaroplastika unaprjeđuje vid radeći dvije stvari. Neki ljudi pate od dermatohalaze, viška kože, najčešće gornje vjeđe, koji nastaje starenjem zbog gubitka elasticiteta i tonusa kože pod utjecajem gravitacije, i čini pogled umornim, a očne kapke vrećastim. Taj višak kože kod nekih pacijenata možda nije dovoljan za uzrokovanje ikakvih problema s vidom, no kod nekih narušava osjet vida. Blefaroplastika može ukloniti taj višak kože i time znatno proširiti vidno polje.

Drugi je problem koji ovaj zahvat rješava ptoza vjeđe ili ptoza kapka – poremećaj u kojem je gornji očni kapak spušten, a nastaje zbog slabosti mišića koji podižu gornju vjeđu. Spuštenost se može javiti i zbog umora pojedinih mišića (lijeno oko). Oslabljeni ili opušteni mišići otežavaju potpuno otvaranje kapka što potencijalno može ometati pogled.

BLEFAROPLASTIKA UNAPRJEDUJE RAZINU UGODNOSTI

U nekim slučajevima blefaroplastika može unaprijediti ili popraviti određene problem koji povećavaju učestalost iritacije konjunktive ili rožnice. Primjerice, pacijentu s entropijem – poremećajem položaja kapka gdje je rub kapka uvrnut prema očnoj jabučici zbog čega trepavice stalno stružu po rožnici i spojnici – neugoda može biti riješena tako da se kapak repozicionira I time manje iritira oko. Zahvat također unaprjeđuje i pacijentovu razinu ugode.

BLEFAROPLASTIKA MOŽE POPRAVITI ŠTETU UZROKOVANU OZLJEDOM

Različite stvari mogu uzrokovati ozljedu oka ili kapka. Neki primjeri uključuju operaciju uklanjanja tumora na tom području, ozljedu načinjenu raznim objektima i ozljedu živčanih stanica. Ovisno o okolnostima, blefaroplastika može pomoći u popravljanju posljedica.

Dr. Ritz: “Kad sam bila mala curica, baš od malena, vikala sam da ću operirati oči! Moja mama je napravila blefaroplastiku kad je imala otprilike 38 godina. Tada sam definitivno odlučila da ću biti okulista i da ću to raditi u životu i sama ta odluka mi je bila prekrasna, kao da sam došla doma.”

Odgovori